jungle
jungle

De jungle van het recht

OVB CONGRES

Het OVB Congres de jungle van het recht is een innoverend juridisch event met meer dan 70 topsprekers en 23 sessies die de juridische actualiteit belichten. Het vindt plaats te Antwerpen op vrijdag 29 april 2022. Het volledige programma kan u bekijken via deze link. Inschrijven doet u hier.

Een van de vele sessies die u op dit congres kan volgen, heeft als titel videoconferentie in straf- en jeugd(delinquentie)zaken en haar gedragspsychologische impact. Dit thema wordt gebracht door Joachim Meese, Laurens Claes, Miet Vanderhallen en Robert Horselenberg. Het wordt door de OVB aangekondigd als volgt:

Social distancing heeft de digitalisering van justitie een broodnodige duw in de rug gegeven. Ook videoconferentie maakt vandaag onlosmakelijk deel uit van haar arsenaal. Terwijl het gebruik van dat communicatiesysteem in de rechtszaal voorheen uitzonderlijk was, werd er bij aanvang van de coronacrisis volop mee geëxperimenteerd, zelfs zonder wettelijke grondslag. Al snel zagen nieuwe regels over het gebruik van videoconferentie het levenslicht.

Toch is de aanwending ervan niet probleemloos, in het bijzonder in dikwijls gevoelige straf- en jeugd(delinquentie)zaken.

Deze sessie geeft een kritisch overzicht van het normatieve kader over het gebruik van videoconferentie in straf- en jeugd(delinquentie)zaken en schetst zijn gedragspsychologische impact op de procesactoren.

Joachim Meese geeft een introductie en schets het wetgevend kader. Daarna belicht Laurens Claes de praktische toepassing van videoconferencing. Miet Vanderhallen en Robert Horselenberg delen enkele rechtspsychologische inzichten en gedragsmatige invloeden op de actoren.

Infofiche

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Ik Accepteer

Infofiche

For privacy reasons Google Maps needs your permission to be loaded. For more details, please see our Privacy.
Ik Accepteer

Deel dit bericht